Voordelen van natuurvoeding

In natuurvoeding zijn geen chemische geur-, kleur- of smaakstoffen aanwezig. Ook worden er geen bewaarmiddelen gebruikt. Zo houd je de lever, de nieren en de darmflora van je viervoeter gezond.

Doordat dit niet aanwezig is in de voeding worden er veel soorten allergieën voorkomen bij honden. In natuurvoeding zitten ook alleen maar natuurlijke vitamines en geen toegevoegde vitamines. De natuurlijke vitamines worden veel beter door het lichaam opgenomen.

De voordelen zijn geen droge, jeukende of schilferige vacht meer, maar wel een glanzende vacht!

Door de goede natuurlijke bacteriën en enzymen krijgt je hond een véél betere en sterkere darmflora. Door de unieke samenstelling van de voeding krijgt uw hond de nodige voedingsstoffen binnen om zijn stofwisseling en spijsverteringsstelsel optimaal te laten werken.

Honden die veel last hebben van diarree en over gaan op natuurvoeding zijn hier in bijna alle gevallen eindelijk van verlost. Je hond gaat ook minder ontlasting produceren. Doordat alleen de nodige voedingstoffen aanwezig zijn gaat je hond het maximum er uithalen en dus minder afval produceren.

Nog een voordeel van natuurvoeding is dat deze op de bodem van de maag blijft liggen, in tegenstelling tot andere voeding, die gaat opzwellen en bovenaan de maag drijven. Daardoor wordt de kans op een maagkanteling veel kleiner. Het voer blijft maar een korte tijd in de maag.

Gemiddeld moet er van natuurvoeding ook minder hoeveelheid gegeven worden in vergelijking met andere hondenvoeders.

In het algemeen zorgt natuurvoeding voor minder gezondheidsproblemen. Je hond haalt er al zijn nodige energie uit. Een hond die futloos is, gaat levendiger worden. Terwijl een overactieve hond net rustiger gaat worden.

Je schat wordt gemiddeld vier jaar ouder.

Bij overschakeling naar natuurvoeding moet je er wel op letten dat je deze niet mengt met andere droogvoeding. Er moet 24u tussen de 2 voedingen zitten zodat deze niet kunnen mengen in de maag van de hond. In sommige gevallen kan er de eerste week diarree voorkomen doordat de chemische stoffen worden afgevoerd, maar dit is uitzonderlijk.